Kitüntetést kapott Novák Károly Eduárd az európai szövetségtől!

cu presedintele UEC David LappartientRománia egyetlen paralimpiai érmese, Novák Károly Eduárd érdemoklevelet vehetett át az Európai Kerékpáros Szövetség 30. kongresszusán, amelyet a hétvégén Brüsszelben tartottak.

A Román Kerékpáros Szövetség elnökét a romániai és az európai kerékpársport fejlesztéséért kifejtett munkájáért díjazta az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) elnöke, a francia David Lappartient, és a háromszoros olimpiai bajnok, az orosz szakszövetség elnöke, Viatcheslav Ekimov.

Cu Viatcheslav Ekimov

A kitüntetés mellett Novák Károly Eduárdot megválasztották az UEC szavazó delegátusának, amely a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) tisztújító közgyűlésén az európai szövetséget képviseli. Az UEC-nek 15 szavazati joga lesz a közgyűlésen, a kontinentális szövetség 50 európai tagországot képvisel az UCI kongresszusán.

„Nagyon büszke vagyok az UEC-től kapott elismerésért. Megtisztelés számomra, hogy két, az európai és világszinten a kerékpársportban elismert személytől vehettem át a kitüntetést. Bízom benne, hogy a román kerékpársport nemzetközi szövetségek általi elismerései az elkövetkező években e sportág hazai fejlődését segítik majd” – nyilatkozta Novák Károly Eduárd, akit tavaly decemberben a Balkán Kerékpáros Szövetség alelnökének is megválasztottak.

diploma

 

FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit

Támogatók

Partener principalPartener Gold Partener Silver
szereda_roTusnadlogo_allianz
  Sustinatori 
 RO_BCR_Sponsoring_Coop_etc casco-logoMOL_logo Logo-MP-2014-mare
dedeman-bunnuclear-bun sigla Autoliv-Logo-neu