Az egyetlen romániai kontinentális csapat tíz év után nevet vált!

Tusnad Cycling 2017A Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél (UCI) bejegyzett 141 kontinentális csapat közül az egyetlen romániai gárda a 2018-as évtől alapítójának, Novák Károly Eduárdnak a nevét viseli majd. A „Team NOVAK” továbbviszi a tíz éve alapított Tusnad Cycling Team által elindított hagyományt és továbbra követi az alapító által kitűzött célokat.

„Bátran kijelenthetem, hogy a kontinentális csapat fennállásának első tíz évében elértük az alapításkor kitűzött célokat. Az első és mindmáig az egyetlen kontinentális kerékpárcsapata vagyunk Romániának, akik büszkén képviseltük az országot a belföldi és külföldi versenyeken egyaránt. Az elmúlt tíz évben UCI-versenyeken összesen több mint ötven dobogós helyet szereztünk. Aki ebben az időszakban az kelet-európai vagy a romániai kerékpársportra gondolt, annak elsőként biztosan a Tusnad Cycling Team jutott az eszébe. Ezúttal szeretném megköszönni eddigi névadó szponzorunknak, a Tusnád Ásványvíz Rt.-nek, hogy az elmúlt tíz évben támogattak, hittek és bíztak bennünk. Ugyanakkor köszönöm minden támogatónknak és üzleti partnerünknek az elmúlt tíz évben nyújtott anyagi vagy eszközbeli támogatást. A csapat felveszi a Team NOVAK nevet és a megszerzett tapasztalatokra alapozva arra törekszünk, hogy a kitűzött céljainkat elérjük. Az idén újra lesz Románia Kerékpáros Körversenye, ahol a célunk a lehető legjobb helyezés megszerzése csapatban és egyéniben egyaránt” – nyilatkozta az ötszörös világbajnok Novák Károly Eduárd.

Két új ukrán légiós

noul tricouA csíkszeredai csapat két élmenő ukrán sportolóval erősített 2018 elején: Andrii Brataschuk és Oleksandr Prevar az elmúlt év végén megszűnt Kolss Cycling Team kontinentális csapatától igazol a Team NOVAKhoz.

 A 25 éves Brataschuk az országúti szakágban tavaly az ukrán bajnokság második helyén zárt, a 27 éves Prevar viszont nem ismeretlen a romániai kerékpársportban, hiszen 2010-től több kimagasló eredményt is elért a Románia, a Szeben és a Székelyföld Kerékpáros Körversenyen. „Mivel a belföldi versenyeink többsége, akárcsak edzéseink helyszíne, Hargita megye is dombos és hegyes, ezért két hegymenő leigazolása mellett döntöttünk. Nem kizárt, hogy újabb ukrán sportolókat igazoljunk még a Kolsstól, de ez nagyban függ majd a pillanatnyi stratégiánktól. Véleményem szerint Tanovitchii megtartása számunkra nagy előny, hiszen tavaly bebizonyította, mennyire értékes versenyzője volt a csapatnak” – mondta a Team NOVAK menedzsere, Sebestyén Szabolcs.

logo echipaA Team NOVAK összetétele a 2018-as évre

Novák Károly Eduárd
Sebestyén Szabolcs
Nicolae Tanovitchii (Moldova)
Oleksandr Prevar (Ukrajna)
Andrii Brataschuk (Ukrajna)
Szabó Norbert
Szilágyi Róbert
Bartha Csaba
László Péter – U23
Balázsi Lóránt – U23

 

FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit

Támogatók

Partener principalPartener Gold Partener Silver
szereda_roTusnadlogo_allianz
  Sustinatori 
 RO_BCR_Sponsoring_Coop_etc casco-logoMOL_logo Logo-MP-2014-mare
dedeman-bunnuclear-bun sigla Autoliv-Logo-neu