Lansare Novak Cycling Academy

akademia1Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Novak, a lansat la Miercurea Ciuc, prima academie de ciclism din Europa de Est, intitulată ”Novak Cycling Academy”.

Înainte de ceremonia de deschidere, care a avut loc la cinematograful din Miercurea Ciuc, s-a desfășurat și un concurs de îndemânare pentru tinerii bicicliști, la care au luat parte și sportivii înscriși la academia marelui campion.

Eduard Novak a declarat presei că acesta este un vis mai vechi de-al său și un proiect în care se regăsește experiența sa de 30 de ani ca sportiv profesionist, dintre care 15 ani ca ciclist.

Campionul paralimpic și-a reamintit că, atunci când a început ciclismul nu avea pe nimeni care să-l învețe cum să stea pe bicicletă și cum să concureze, primul său antrenor fiind Internetul. El a ținut să puncteze că sportivii de Novak Cycling Academy nu vor mai trece prin astfel de experiențe, ci vor avea la dispoziție tot ceea ce au nevoie pentru a deveni mari campioni.

”Misiunea academiei este ca să creștem sportivi talentați, copii care doresc să facă ciclism de performanță și în afară de faptul că vor beneficia de antrenamente foarte bine gândite, vor beneficia de consiliere în domeniul nutriționismului, psihologie, fizioterapie. Ideea este ca acești copii să primească toate informațiile necesare ca ei să devină niște concurenți foarte bine instruiți, capabili să concureze în 2017 și în anii următori la campionate mondiale, jocuri olimpice”, a declarat Eduard Novak.

El a arătat că în 2017 nu este suficient ca sportivii să facă doar antrenament, ci să învețe să se protejeze de toate informațiile negative care îi pot distrage de la visurile lor.

akademia-15Sportivii de la Novak Cycling Academy vor avea la dispoziție echipament profesionist și nu vor fi instruiți doar pe plan sportiv, ci și pe latură socială și mentală, cu ajutorul unor experți din fiecare domeniu.

Deocamdată, la academia de la Miercurea Ciuc sunt înscriși 17 copii și se dorește ca în câțiva ani să se ajungă la 50 de sportivi.

”Proiectul este de 12 ani, trei cicluri olimpice. Așa considerăm că un copil de 8 ani, dacă începe astăzi ciclismul, în 12 ani trebuie să ajungă la nivelul de a concura la nivel internațional și sperăm ca deja la Olimpiada următoare să avem reprezentant din Miercurea Ciuc. (…)Olimpiada este scopul nostru principal, să avem cicliștii noștri din zonă, dar și din țară și sperăm că în 2-3 ani să-i primim și să-i ținem aici cu școală, cu de toate”, a mai spus campionul paralimpic.

El a mai afirmat că, în afară de pregătirea sportivă, copiii vor trăi la Miercurea Ciuc experiențe de neuitat și vor fi învățați să fie nu doar campion, ci și oameni de calitate.

”În afară de sport mai avem o viață de trăit și nu ajunge să fii un campiona mare, trebuie să fii în primul rând om, să îi respecți pe cei din jur și noi dorim să îi învățăm și aceste lucruri”, a spus Eduard Novak.

akademia-128Campionul paralimpic a mai adăugat că, dacă atunci când s-a apucat de ciclism ar fi avut la dispoziție toată infrastructura și pregătirea de care vor beneficia sportivii de la academia sa, ar fi câștigat de trei ori Jocurile Olimpice.

Cu ocazia lansării Novak Cycling Academy a fost prezentată și singura echipă continentală din România, Tu?nad DRAG Cycling Team (TDCT), care și-a schimbat în acest an denumirea, odată cu semnarea unui parteneriat cu un important producător de biciclete din Bulgaria. Din echipă vor face parte rusul Leonid Krasnov (29 ani) și rutierii naționalei Argentinei, Hugo Velaszquez (24 ani), Facundo Lezica (25 ani) și Ruben Ramos (24 ani). De asemenea, la TDCT vor mai pedala Eduard Novak (40 ani), Sebestyén Szabolcs (25 ani), Laszlo Peter (18 ani), Norbert Szabó (23 ani) și Csaba Bartha (23 ani). Staff Tehnic: Cristiano Valoppi (director sportiv), Tamas Csiksaky și Nandor Lazar (mecanici&assistant Sports Director).

SURSA TEXT: AGERPRES.

FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit

Parteneri

Partener principalPartener Gold Partener Silver
szereda_roTusnadlogo_allianz
  Sustinatori 
 RO_BCR_Sponsoring_Coop_etc casco-logoMOL_logo Logo-MP-2014-mare
dedeman-bunnuclear-bun sigla Autoliv-Logo-neu