• GzOHwUG
 • 131219113104782_13+jezek+jiri_novak+carol-eduard.mainpicture_612
 • Poza-autograf
 • Novák21
 • novak-roskilde
 • UCI Para-Cycling Track World Championships Montichiari
 • novak300
 • alkmaar4
 • Atena
 • 2014, Mexic, Campionatul Mondial

  Medalia de bronz am castigat-o în cursa cu americanul Martin Jeffrey, unde eu am înregistrat timpul de 4:41.318, iar Jeffrey a avut timpul 4:48.984, conform Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI).

  Rezultatele nu sunt chiar conform aşteptărilor probabil din cauza unei accidentări banale care mi-a influenţat respiraţia. Însă chiar dacă faci totul cum trebuie unele lucuri nu le poţi ocoli. Sunt totuşi fericit şi pentru medalia de bronz aducând puncte importante pentru calificarea la JO Rio 2016.

   

  FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit
 • 2013, Canada, Campionatul Mondial

  Campion Mondial  în proba de contratimp şi în proba de fond;

  Prima competiție a avut loc vineri, 30August unde am obtinut un timp excelent: 36:22:51 si am castigat medalia de aur la proba “Time Trial 25.9 KM”, categoria C4. 

  După o evadare în cea de-a treia tură cu sportivul ceh am reușit să câștig la sprint. Nu aș fi crezut niciodată că pot câștiga și cea de-a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de Paraciclism, mai ales anul acesta. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături.

  Interviu de la venirea în ţară: https://www.youtube.com/watch?v=-yMtvFZO4nA

  FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit
 • 2012, Londra, Jocurile Paralimpice

  Campion Paralimpic

  Sâmbătă, 1 septembrie 2012, am devenit campion paralimpic în proba de 4km urmărire pe velodrom de la Jocurile Paralimpice din Londra 2012. În calificări, am reuşit performanţa de a doborâ recordul mondial, fiind cronometrat cu timpul de 4:40:31. Anteriorul record, de 4.40.889, era deţinut din 2009, de cehul Jiri Jezek, fost coleg de echipă la Tuşnad Cycling Team. 

  Victoria i-o dedic soţiei mele şi copiilor mei! Ea a fost alături de mine din prima clipă de când m-a cunoscut, a crezut în visul meu în ciuda faptului că eram la început şi foarte mulţi din jurul meu mă îndemnau să nu mai continui.  Ea m-a susţinut şi a văzut că acest lucru mă face fericit.

  După medalia de aur si recordul mondial stabilit sâmbătă, 1 sept.2012 în proba de 4 km urmărire pe velodrom, am castigat Miercuri, 5 sept. 2012  o a doua medalie, de această dată de argint în proba de contratimp individual pe şosea unde am fost cronometrat cu timpul de 33:06.93, în timp ce câştigătorul medaliei de aur, cehul Jiri Jezek, a obţinut un timp de 32:59.92. 

  FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit
 • 2012, Los Angeles, Campionatul Mondial

  Campionatul Mondial de Pista pentru persoane cu dizabilitati a avut loc în perioada 09/02/2012 – 12.02.2012 în Home Depot Center, un velodrom din Carson – Los Angeles, unde am reuşit să câştig cel de al treilea titlu de campion mondial din carieră.

  In urma Campionatului Mondial din Los Angeles am fost declarat cel mai bun sportiv în proba de urmărire individuala C4 Individual pursuit. Mai jos gasiti rezultatul oficial:

  Clasament Nume Nat Timp
  1 NOVAK Carol-Eduard ROU 04:47.9270
  2 JEZEK Jiri CZE 04:50.8520
  3 CUNDY Jody GBR  
  4 ALCAIDE GARCIA Roberto ESP OVR
  FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit
 • 2011, Danemarca, Campionatul Mondial

  În pregătirea intensă pentru Paralimpiada din Londra, în anul 2011 am devenit Campion Mondial la cursa de contratimp și Vicecampion Mondial la proba de fond la Campionatul Mondial din Danemarca, prețuind fiecare punct care mă ducea cât mai aproape de posibilitatea câștigării unei noi medalii olimpice. 

   

  FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit
 • 2011, Italia, Campionatul Mondial

  Conștient că fiecare concurs este important în drumul către următoarea Paralimpiadă, în anul 2011 am participat la Campionatul Mondial din Italia unde am urcat pe podium câștigând medalia de bronz.

   

  FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit
 • 2008, Beijing, Jocurile Paralimpice

  În anul 2008 la Beijing mi-am propus să urc pe podium, astfel că am câștigat medalia de argint în proba de ciclism,  cu timpul de 34 minute, 4 secunde și 60 de sutimi, devenind Vice-Campion mondial la Jocurile Paralimpice. 

   

  FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit
 • 2005, Olanda, Campionatul European

  În anul 2005 cu dorința de a pedala către o medalie olimpică în minte, am participat la Campionatul European din Olanda.Titlul de Campion European la proba de fond a fost un pas important în drumul către Paralimpiada de la Beijing. 

  FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit
 • 2004, Atena, Jocurile Paralimpice

  Aventura îndeplinirii visului olimpic începe în anul 2004 la Atena. Prima paralimpiadă la care am participat vreodată având ca antrenor internetul m-a ajutat să câștig doar locul 4.  Acesta a fost punctul de pornire în viitoarele concursuri internaționale și m-a ajutat să pedalez mai tare la pregătirea pentru următoarele medalii câștigate. 

  FacebookFlipboardLinkedInPinterestTumblrWhatsAppReddit